Wednesday, 16 May 2012

s.e.p.h.o.r.a

aite,

rase nye ramai yang dah tau ttg wujudnye sephora kat malaysia. Hmm..dah beberapa bulan bertapaknye sephora kat sini..br sy dapat berkesempatan utk pergi...best sgt semua yang kite kene order on9 ader kat sini dengan harga yang lebih murah berbanding beli kat on9. nanti sy upload barang2 yang sy beli kat situ dan sy dapat jd membership dia..sgt hepi..so sesiapa nak jalan2 dulu boleh la http://www.sephora.com/  .Kat Malaysia ni ade 2 tempat jerk.. bukit bintang dan KLCC.

Saturday, 12 May 2012

MAC addicted

Hai semua,

Minggu lepas lepas saya tetibe nak singgah kat M.A.C, ape lagi kalau masuk je mesti ade je barang meribi nak beli..padahal motif utama nak beli eyeliner jerk ... hehehe.. ape lagi hamik ko... larik bajet ... jom cuci mtaa ...yang lambang body shop tuh mmg best ...baru bukak pulak sebelah MAC tu body shop nye butik..
nanti sy buat demo selepas dan sebelum pakai.. so far yang body shop yg bulat besar tuh mmg best..kalau pakai cm kilat2... ala2 mineralizer tuh.. boleh bubuh air utk nampak glowing..kalau beli kat MAC lagi mahal , body shop RM79 kalau xsalah ...fungsi sama tapi rege murah so sy pilih body shop jer lah...hehehe
berus eyeliner tu RM80 sebatang...berus lame sy dah xmenjadi sbbnye beautician tu ckp sy kene pandai cuci sbb dia tahan lame...so mgu lepas tu sy trus bergegas ke MAC utk beli pencuci nye pulak..haishhh..nanti sy upload k...
^^
^^^
^^^^
^^^^^^
^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^




Wednesday, 21 March 2012

kelemahan itu dtg dr diri kita

salam,

sejak 2 menjak cuti lame ni mood sy islamic sikit..mane taknye suke dengar ustaz kazim ceramah..hehehe..
sebagai manusia sy banyak kelemahan diri..dan sy cuba utk perbaiki diri yang serb kekurangan ini.tapi kdg2 kita slalu lupa yang kita hanya menumpang saja didunia ini. kdg2 kita selalu impikan sesuatu yang bukan milik kita dan kita xpenah beryukur dengan apa yang kita ada sedangkan kita dlm keadaan lebih baik dr itu..masih teringat lagi kakak kat opis yang membawa ke syurga kata katanya cukup membuat sy terkesima..Allah xsuke kita berlebih2..kalau setakat itu yang kita mampu, setakat itu je la rezki kita ada dan bersyukur jangan nak berlebihan2 , maybe itu adalah yang terbaik utk kita...saya juga gembira dikellingi kawan2 yang sangat baik dan bersyukur sangat...

saya hanyalah manusia biase sekadar berkongsi rasia hati..
semoga kita sama2 berada didalam golongan golongan yang di redhai...amin .. salam ukhuwah ..

Wednesday, 1 February 2012

resepi cheezy wedges


tadi tetibe rase cm nak blogwalking, termasuk kat blog fatin liyana, dia ade share resepi. semua org suke wedges cheezy kan..so jom cuba.. kalau nak tgk lebih lanjut leh masuk web  fatinliyana


RESIPI ( bulk recipe, lebih boleh simpan dalam fridge )

500ml susu UHT 
Setengah buku butter
12 keping cheddar cheese
3 sudu besar tepung gandum
2 sudu kecil serbuk pati ayam
lada sulah, lada hitam, perasa & pewarna kuning secukupnya

Cara-cara
Cairkan butter di atas api kecil menggunakan non stick pan
Masukkan susu dan tepung gandum. Kacau sampai tidak berketul.
Masukkan cheese, pati ayam, lada sulah, lada hitam dan pewarna. Kacau sampai likat. 
Kalau agak-agak pekat sangat, tambahlah air sikit. Apabila mendidih, tutup api.

Kalau guna resipi ni, korang akan dapat satu tupperware cheezy sauce. Memang banyak sangat. Senanglah kan, next time tak payah nak buat-buat lagi. Lepas ni bukan takat wedges je, nugget, sausage, hashbrown semua pon boleh jadi cheezy tau.

Wednesday, 25 January 2012

watak utama : kita sayang awak

salam,

tiba2 kawan sy de buat carpen konon2 watak utama tu sy la..ahaks..jom layan bace .. rrase cm layan lak...
saya sayang awak ....

Tuesday, 24 January 2012

gubahan wang kertas


hai semua...jom nak share ni pulak gubahan bunga dari wang kertas utk hantaran ..