Wednesday, 30 November 2011

makeup simple

Hai semua, korang suke makeup tak ? biar makeup tapi nampak simple dan menarik.
Makeup ni ade cara nye kalau x muka akan nampak berkepok dan xberseri .kalau boleh jangan main beli ikot suke tapi cuba belajar sikit cara memilih tone kaler yang sesuai utk muka anda, bukan apa untuk kebaikkan anda jugak.



basic barangan makeup yang perlu ada bagi wanita...

1. lipstick/lip gloss/lip balm
2. Blusher
3. Foundation
3. Bedak compact
5. Eyeliner
6. Eyeshadow

Wednesday, 16 November 2011

Different type of hijabs

Jom tgk jenis-jenis fashion bertudung :)
info credited to muslimahstyle




Fashionholic - Wedding / Casual / Party

Hi sumer, suke tak baju yang nampak elegent,pretty chick ala2 party dengan harga berpatutan . Jom shopping dekat catwhiskers , baju /dress / pants dia mmg best giler ! dorang ade buat sales dari 15/11/2011 sehingga 31/12/2011 .Jom shopping mata  :)...hehehe PEACE



Untuk gegirl yang inginkan kelainan untuk wedding ceremony & cocktails / cool casual  boleh tengok baju sesuai  mcm kat bawah ni. Menarik x? selain wedding klu untuk ke party/majlis2 pon ok gak rasenye :)






Thursday, 10 November 2011

Sunday, 6 November 2011

e.l.e.v.e.n aka 11

salam semua,


eleven?11?sebelas? tau x? kalau xtau mintak masuk tadika balik...hehehe...
sebenarnya sy telah di tag oleh cik ezasarey tentang 11 dan bersyarat..ulang sekali lagi bersyarat ye..kengkawan..neway tengs to my girl cik ezasarey sbb ingat kat sy..uhuhu


SYARAT 1



1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.

3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

SYARAT 2
11 things about me !!

1.Degil
Orang terdekat memag dapat merasai kedegillan saya..

2.Suke Masak
Tapi jarang bagi orang rase sebab takut xsedap, kawan2 sedara mara memng tak percaya saya 
reti memasak sebabnya dorang nampak sy ni mcm pemalas agaknye...hahahaha

3.Art/craft/card craft
Suka benda2 seni tapi semuanya hangat2 ayam jerk..

4.Melukis 
adalah hobi sy semasa saya sekolah
Saya pandai melukis kartun manga tapi sy tak boleh imagine kartun sy, kene tiru hasil karya orang lepas tu edit sket2 boleh..heheheh 

5.Kelakar
Kawan2 cakap saya kelakar tapi dengan family sy sangat serius , siap suh sy masuk raja lawak tu..
cis..tapi bakat sy disangkal oleh ibu saya..ibu sy cakap entang mane yang kelakarnye...hehhe

6.single or not?
ade sedara abang2 yang nk bekenalan boleh aja..rezeki jangan ditolak

7.Berangan
sebelum tidur saya suke berangan sebab kalau xberangan sy kompem takkan lelap..hehehe

8.earings/barangan mekap
saya addicted barangan mekap dan earings pantang nampak unik, semua nak beli...

9.stationery 
sy juga pengumpul kertas kaler2 corak2 pen kaler <ibu sy ckp bilik saya dah mcm kedai buku >

10.Bantal buchuk
saya tak boleh tidur tanpa bantal buchuk saya, dan akhirnya ibu saya telah basuh secara diam2..menyebabkan bantal buchuk saya jadi wangi, sejak itu  saya tak suke bantal buchuk lagi sebab bantal buchuk saya wangi...

11.Perfume
saya pling suka perfume mango aka mng kaler pink...wangi dia soft sangat...aummm


SYARAT 3

Zodiak kamu dan pasangan?
Gemini dan sidia aries

Apa pengalaman childhood yang tak boleh dilupakan?
semua dah lupa sebab sy memang pelupa

Kalau diberi pilihan untuk pilih BF dari kalangan artis, siapakah dia?
sudah tentu Hans issac ..hahahaah

Style tudung korang camne?
lilit2 cik ezasarey and cik akhma yang ajar

Kalau dulu korang ada eX, camne cara nak lupakan dia?
xyah cara2 sebab sy memang pelupa 

Tempat shopping menarik?
tak kisah asalkan ade barangan makeup

English or Traditional?
campur boleh tak..1 malaysia..

Pink or Biru? sila bagi alasan 
pink sebab nampak cute , biru sebab tenang - dua2 boleh

Apa hadiah hari lahir yang paling best korang pernah dapat dari pasangan?
lupa hahaha... sebab slalu kalau nak sesuatu kene cakap br dapat kalau tak jangan harap

Upload satu gambar yang comel?
comel la sangat ...hahahha


If u have to say last word to ur pasangan, apakah dia?
lev u so much and thanks to be my luv ~

SYARAT 4

1.Rancangan yang anda suka ?
2.Kalau anda boleh berpatah balik, time bila anda nak kembali pada masa tu ? kenapa ?
3.Nama manja anda
4.Binatang apa paling geli?
5.Ape yang membuatkan anda rimas ?
6.Brand makeup yang anda suka?kenapa?
7.Umur anda sekarang?
8.Lagu yang paling anda tidak boleh lupakan
9.romantik/thriller/komedi/classic? filem yang mane satu anda pilih
10.filem yang ingat sampai sekarang
11. apa yang anda wish dan berharap sangat ia akan terjadi


11 orang yang akan di tag ! (kawan xcukup cmane?) hahahahaha
1.rose

makeup class + kawin ker?

Salam semua,

Weekend yang borink walaupun sebenarnnye macam2 ade dalam kepala ni..
Akhir bulan ni, i g kelas makeup , suka sgt sbb rasenye dalam bebanyak freelance makeup artist , dia memang berbakat rase mcm kalau dia makeup mesti iras artis...hehehe..so kalau saya kawin harus la sy pilih dia..en iqbal sy tengah sibuk mengumpul duit utk majlis kami jadi kene lah bersabar ... walaupun dah lame sy bersinthaa..hahahaha (kalau en iqbal sy bace kompem dia suh delete) wakakaka... xpelah abaikan je lah..hehehe..ritu ade tanye cik ezasarey mcmane nak buat post yang best, dia pon membebel la..itu ini itu ini..hehehe...sbb entry sy semuanya cm borink jerk..hahahaha...sian sape yang ngdap blog ni..dah la pakse dowang bace...hahah..sian kawan2 kesayangan sy especially mrs rose..kekadang boleh jadi rusa ,rasa...hahahahah...



Thursday, 3 November 2011