Monday, 31 October 2011

tidorrr

salam semua,

tengah buat ape yer? tido? hehehe...
sy tgh sibuk cari blog resepi sy, dulu penah buat tapi lupa lak blog tu nama ape,
lame gile tak update..haishh..lenguh betul otak ne nak pikir....

haishhhh




Wednesday, 26 October 2011

My Girlfriend is A Gumiho

COVER CERITA MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO

Semalam mase sibuk surf2 tetibe terclick kat drama korean ni.lepas tgk 1 episod mcm best sgt rase tak cm xpuas... sila saksikan drama ni kat you tube..nanti sy cuba bg link ok...

Dari segi sinopsis My Girlfriend is A Gumiho bercerita tentang Cha Tae Woong yang dilakonkan oleh Lee Seung Gi yang sifatnya sangat kekanak-kanakan dan dia ingin menjadi seorang superhero. Suatu hari Tae Woong tanpa sengaja membebaskan seekor Gumiho yang masuk kedalam tubuh seorang perempuan yang dilakonkan oleh Shin Min Ah. Nah Gumiho itu terus mengikuti Tae Woong kemana-mana, awalnya Tae Woong merasa seneng-seneng saja karna banyak yang mengira kalau Gumiho cantik itu adalah pacarnya. Tapi lama-lama dia jadi ketakutan juga karna Gumiho itu biasanya memakan hati manusia, jadinya Tae Woong pun mulai menghindar dari si Gumiho itu.

Bagi teman-teman yang ingin mengetahui pelakon-pelakon Drama My Girlfriend is A Gumiho, maka berikut adalah nama-nama mereka:
Lee Seung Ki Sebagai Cha Dae Woong
Shin Min Ah Sebagai Gumiho
No Min Woo Sebagai Park Dong Joo
Park Soo Jin Sebagai Eun Hye In
Byun Hee Bong Sebagai Cha Poong
Yoon Yoo Sun Sebagai Cha Min Sook
Sung Dong Il Sebagai Ban Doo Hong
Hyo Min Sebagai Ban Sun Nyeo
Kim Ho Chang Sebagai Kim Byung Soo
Im Hyun Sik Sebagai monk
Min Joon Hyun Sebagai Polisi
Lee Soo Geun Sebagai Polisi
Uee Sebagai Pelajar
Park Shin Hye Sebagai Go Mi Nyeo
Kim Ji Young Sebagai Nenek Samshin
Oh Na Mi (cameo)












Tuesday, 25 October 2011

Sunday, 23 October 2011

Hai Semua ,

Happy weekend... boring pulak rasenye harini... xde aktviti langsung...hummm..
minggu depan xmengaja sbbnye kakak ipa punye adik kawin , so kene la tolong buat kuih..
kejap lagi mau keluar jalan2... xjogging kot arini...tapi esk mau diet ..







Friday, 21 October 2011

Sabtu ?? betulker ??

Hari ni ingat nak g keje sbb , tempat da macm sarang tikus..tapi xdptla plak sbb hari sabtu kkene mengaja budak2 .. hmmm.. jadi tempatku akan bersepah lagi...ohoooo


Thursday, 20 October 2011

puding roti

suke tak makan puding roti....suke?xsuke?lantak korang la..yang penting hari ni sy nak post resepi puding roti..esk nak bawak utk rakan sekerja yang sangat2 notty..tapi amatlah ku sygi...hehehe

Bahan-Bahan
1 biji telur ayam 
kulit roti(amik yang tepi dan penutup dan pembuka keping roti sahaja) <---paham x?hehehehe
4 senduk besar gula (secukup rasa la )
Susu Cair (setengah tin aje )
Air yang dimasak (suhu bilik)
Tepung(1 senduk)
Margerin (secukupnya -utk tabur2 jerk)

Cara-Caranya
1. Pukul telur + gula + air + tepung + susu cair <masuk ikot turutan okey>
2. Kulit roti tadi susun dalam bekas (ikot suke nak susun boleh selerakkan pon boleh)
3.masukkan no 1 dalam no 2 . kemudian penyek kan roti pakai senduk bagi semua roti kene bahan yang dibancuh tadi
4. Lastly bubuh margerin secara rambang (prefer margerin pelangi , sbb wangi )

tadaaa... siap kemudian masuk dalam overn dalam 20 min...




Thursday, 13 October 2011

Kerja kerja dan kerja

minggu ne rase cm susah hati sket sbb bank recon sudah smpai..xtaula knape bila bank recon smpai je berdebar..hahaha..tgk rakan sekerja rilek ajer..sbb setiap org kene pegang 1 bank..hmm...rase cm xde bakat lak meng reconcile akaun2 customer..huhh...

Neway i love my friends n my job.. sekian..

Saturday, 8 October 2011

MAC PROLONGWEAR LIPCREME- OVERTIME

last weekend, i gi KLCC sbb nak beli my favourite lipstick at MAC yang dah abis and mcm biase sentiase terbeli jugak brg yg lain. Dis time i buy  pro longwear lipcreme - overtime. I like dis colour pink nude lite.
harganye MYR75.00 kalau dah abis bekas lipstick ni jangan buang ye kengkawan . simpan 6 and u will get 1 free lipstick yg biase tu apentah nama nye kalau beli MYR68.00 sebatang... peace !!!!




Friday, 7 October 2011

SABTU YANG MALAS

Dear all my blogger stuff,

Hari ini saya sangat keboringan, sebab minggu yang sudah2 asik busy ajer menghabiskan duit walaupun tak banyak sgt duit yang ade..xsempat nak masuk blog yang kesunyian ini..rasenye..sy sowang je yg bace blog ni..hahahaha..nevermind...hehehehe..so ari ni sbb dok umah jer so ..juz nak share resepi udang goreng tepung sbb semalam sy dapat udang sepit biru..best sgt ...lepas goreng sy upload pic and resepi ek...k daaa