Thursday, 29 December 2011

pin tudung

salam semua,

Jom layan hasil kerja saya ... pin tudung .. yay...heheh...jangan jeles ek :)



Wednesday, 30 November 2011

makeup simple

Hai semua, korang suke makeup tak ? biar makeup tapi nampak simple dan menarik.
Makeup ni ade cara nye kalau x muka akan nampak berkepok dan xberseri .kalau boleh jangan main beli ikot suke tapi cuba belajar sikit cara memilih tone kaler yang sesuai utk muka anda, bukan apa untuk kebaikkan anda jugak.



basic barangan makeup yang perlu ada bagi wanita...

1. lipstick/lip gloss/lip balm
2. Blusher
3. Foundation
3. Bedak compact
5. Eyeliner
6. Eyeshadow

Wednesday, 16 November 2011

Different type of hijabs

Jom tgk jenis-jenis fashion bertudung :)
info credited to muslimahstyle




Fashionholic - Wedding / Casual / Party

Hi sumer, suke tak baju yang nampak elegent,pretty chick ala2 party dengan harga berpatutan . Jom shopping dekat catwhiskers , baju /dress / pants dia mmg best giler ! dorang ade buat sales dari 15/11/2011 sehingga 31/12/2011 .Jom shopping mata  :)...hehehe PEACE



Untuk gegirl yang inginkan kelainan untuk wedding ceremony & cocktails / cool casual  boleh tengok baju sesuai  mcm kat bawah ni. Menarik x? selain wedding klu untuk ke party/majlis2 pon ok gak rasenye :)






Thursday, 10 November 2011

Sunday, 6 November 2011

e.l.e.v.e.n aka 11

salam semua,


eleven?11?sebelas? tau x? kalau xtau mintak masuk tadika balik...hehehe...
sebenarnya sy telah di tag oleh cik ezasarey tentang 11 dan bersyarat..ulang sekali lagi bersyarat ye..kengkawan..neway tengs to my girl cik ezasarey sbb ingat kat sy..uhuhu


SYARAT 1



1.You must post these rules.
2.Each person must post 11 things about themselves in their journal.

3.Answer the questions the tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
4.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
5.Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER
6.No tag back!
7.No stuff in the tagging section about " YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.

SYARAT 2
11 things about me !!

1.Degil
Orang terdekat memag dapat merasai kedegillan saya..

2.Suke Masak
Tapi jarang bagi orang rase sebab takut xsedap, kawan2 sedara mara memng tak percaya saya 
reti memasak sebabnya dorang nampak sy ni mcm pemalas agaknye...hahahaha

3.Art/craft/card craft
Suka benda2 seni tapi semuanya hangat2 ayam jerk..

4.Melukis 
adalah hobi sy semasa saya sekolah
Saya pandai melukis kartun manga tapi sy tak boleh imagine kartun sy, kene tiru hasil karya orang lepas tu edit sket2 boleh..heheheh 

5.Kelakar
Kawan2 cakap saya kelakar tapi dengan family sy sangat serius , siap suh sy masuk raja lawak tu..
cis..tapi bakat sy disangkal oleh ibu saya..ibu sy cakap entang mane yang kelakarnye...hehhe

6.single or not?
ade sedara abang2 yang nk bekenalan boleh aja..rezeki jangan ditolak

7.Berangan
sebelum tidur saya suke berangan sebab kalau xberangan sy kompem takkan lelap..hehehe

8.earings/barangan mekap
saya addicted barangan mekap dan earings pantang nampak unik, semua nak beli...

9.stationery 
sy juga pengumpul kertas kaler2 corak2 pen kaler <ibu sy ckp bilik saya dah mcm kedai buku >

10.Bantal buchuk
saya tak boleh tidur tanpa bantal buchuk saya, dan akhirnya ibu saya telah basuh secara diam2..menyebabkan bantal buchuk saya jadi wangi, sejak itu  saya tak suke bantal buchuk lagi sebab bantal buchuk saya wangi...

11.Perfume
saya pling suka perfume mango aka mng kaler pink...wangi dia soft sangat...aummm


SYARAT 3

Zodiak kamu dan pasangan?
Gemini dan sidia aries

Apa pengalaman childhood yang tak boleh dilupakan?
semua dah lupa sebab sy memang pelupa

Kalau diberi pilihan untuk pilih BF dari kalangan artis, siapakah dia?
sudah tentu Hans issac ..hahahaah

Style tudung korang camne?
lilit2 cik ezasarey and cik akhma yang ajar

Kalau dulu korang ada eX, camne cara nak lupakan dia?
xyah cara2 sebab sy memang pelupa 

Tempat shopping menarik?
tak kisah asalkan ade barangan makeup

English or Traditional?
campur boleh tak..1 malaysia..

Pink or Biru? sila bagi alasan 
pink sebab nampak cute , biru sebab tenang - dua2 boleh

Apa hadiah hari lahir yang paling best korang pernah dapat dari pasangan?
lupa hahaha... sebab slalu kalau nak sesuatu kene cakap br dapat kalau tak jangan harap

Upload satu gambar yang comel?
comel la sangat ...hahahha


If u have to say last word to ur pasangan, apakah dia?
lev u so much and thanks to be my luv ~

SYARAT 4

1.Rancangan yang anda suka ?
2.Kalau anda boleh berpatah balik, time bila anda nak kembali pada masa tu ? kenapa ?
3.Nama manja anda
4.Binatang apa paling geli?
5.Ape yang membuatkan anda rimas ?
6.Brand makeup yang anda suka?kenapa?
7.Umur anda sekarang?
8.Lagu yang paling anda tidak boleh lupakan
9.romantik/thriller/komedi/classic? filem yang mane satu anda pilih
10.filem yang ingat sampai sekarang
11. apa yang anda wish dan berharap sangat ia akan terjadi


11 orang yang akan di tag ! (kawan xcukup cmane?) hahahahaha
1.rose

makeup class + kawin ker?

Salam semua,

Weekend yang borink walaupun sebenarnnye macam2 ade dalam kepala ni..
Akhir bulan ni, i g kelas makeup , suka sgt sbb rasenye dalam bebanyak freelance makeup artist , dia memang berbakat rase mcm kalau dia makeup mesti iras artis...hehehe..so kalau saya kawin harus la sy pilih dia..en iqbal sy tengah sibuk mengumpul duit utk majlis kami jadi kene lah bersabar ... walaupun dah lame sy bersinthaa..hahahaha (kalau en iqbal sy bace kompem dia suh delete) wakakaka... xpelah abaikan je lah..hehehe..ritu ade tanye cik ezasarey mcmane nak buat post yang best, dia pon membebel la..itu ini itu ini..hehehe...sbb entry sy semuanya cm borink jerk..hahahaha...sian sape yang ngdap blog ni..dah la pakse dowang bace...hahah..sian kawan2 kesayangan sy especially mrs rose..kekadang boleh jadi rusa ,rasa...hahahahah...



Thursday, 3 November 2011

Monday, 31 October 2011

tidorrr

salam semua,

tengah buat ape yer? tido? hehehe...
sy tgh sibuk cari blog resepi sy, dulu penah buat tapi lupa lak blog tu nama ape,
lame gile tak update..haishh..lenguh betul otak ne nak pikir....

haishhhh




Wednesday, 26 October 2011

My Girlfriend is A Gumiho

COVER CERITA MY GIRLFRIEND IS A GUMIHO

Semalam mase sibuk surf2 tetibe terclick kat drama korean ni.lepas tgk 1 episod mcm best sgt rase tak cm xpuas... sila saksikan drama ni kat you tube..nanti sy cuba bg link ok...

Dari segi sinopsis My Girlfriend is A Gumiho bercerita tentang Cha Tae Woong yang dilakonkan oleh Lee Seung Gi yang sifatnya sangat kekanak-kanakan dan dia ingin menjadi seorang superhero. Suatu hari Tae Woong tanpa sengaja membebaskan seekor Gumiho yang masuk kedalam tubuh seorang perempuan yang dilakonkan oleh Shin Min Ah. Nah Gumiho itu terus mengikuti Tae Woong kemana-mana, awalnya Tae Woong merasa seneng-seneng saja karna banyak yang mengira kalau Gumiho cantik itu adalah pacarnya. Tapi lama-lama dia jadi ketakutan juga karna Gumiho itu biasanya memakan hati manusia, jadinya Tae Woong pun mulai menghindar dari si Gumiho itu.

Bagi teman-teman yang ingin mengetahui pelakon-pelakon Drama My Girlfriend is A Gumiho, maka berikut adalah nama-nama mereka:
Lee Seung Ki Sebagai Cha Dae Woong
Shin Min Ah Sebagai Gumiho
No Min Woo Sebagai Park Dong Joo
Park Soo Jin Sebagai Eun Hye In
Byun Hee Bong Sebagai Cha Poong
Yoon Yoo Sun Sebagai Cha Min Sook
Sung Dong Il Sebagai Ban Doo Hong
Hyo Min Sebagai Ban Sun Nyeo
Kim Ho Chang Sebagai Kim Byung Soo
Im Hyun Sik Sebagai monk
Min Joon Hyun Sebagai Polisi
Lee Soo Geun Sebagai Polisi
Uee Sebagai Pelajar
Park Shin Hye Sebagai Go Mi Nyeo
Kim Ji Young Sebagai Nenek Samshin
Oh Na Mi (cameo)












Tuesday, 25 October 2011

Sunday, 23 October 2011

Hai Semua ,

Happy weekend... boring pulak rasenye harini... xde aktviti langsung...hummm..
minggu depan xmengaja sbbnye kakak ipa punye adik kawin , so kene la tolong buat kuih..
kejap lagi mau keluar jalan2... xjogging kot arini...tapi esk mau diet ..







Friday, 21 October 2011

Sabtu ?? betulker ??

Hari ni ingat nak g keje sbb , tempat da macm sarang tikus..tapi xdptla plak sbb hari sabtu kkene mengaja budak2 .. hmmm.. jadi tempatku akan bersepah lagi...ohoooo


Thursday, 20 October 2011

puding roti

suke tak makan puding roti....suke?xsuke?lantak korang la..yang penting hari ni sy nak post resepi puding roti..esk nak bawak utk rakan sekerja yang sangat2 notty..tapi amatlah ku sygi...hehehe

Bahan-Bahan
1 biji telur ayam 
kulit roti(amik yang tepi dan penutup dan pembuka keping roti sahaja) <---paham x?hehehehe
4 senduk besar gula (secukup rasa la )
Susu Cair (setengah tin aje )
Air yang dimasak (suhu bilik)
Tepung(1 senduk)
Margerin (secukupnya -utk tabur2 jerk)

Cara-Caranya
1. Pukul telur + gula + air + tepung + susu cair <masuk ikot turutan okey>
2. Kulit roti tadi susun dalam bekas (ikot suke nak susun boleh selerakkan pon boleh)
3.masukkan no 1 dalam no 2 . kemudian penyek kan roti pakai senduk bagi semua roti kene bahan yang dibancuh tadi
4. Lastly bubuh margerin secara rambang (prefer margerin pelangi , sbb wangi )

tadaaa... siap kemudian masuk dalam overn dalam 20 min...




Thursday, 13 October 2011

Kerja kerja dan kerja

minggu ne rase cm susah hati sket sbb bank recon sudah smpai..xtaula knape bila bank recon smpai je berdebar..hahaha..tgk rakan sekerja rilek ajer..sbb setiap org kene pegang 1 bank..hmm...rase cm xde bakat lak meng reconcile akaun2 customer..huhh...

Neway i love my friends n my job.. sekian..

Saturday, 8 October 2011

MAC PROLONGWEAR LIPCREME- OVERTIME

last weekend, i gi KLCC sbb nak beli my favourite lipstick at MAC yang dah abis and mcm biase sentiase terbeli jugak brg yg lain. Dis time i buy  pro longwear lipcreme - overtime. I like dis colour pink nude lite.
harganye MYR75.00 kalau dah abis bekas lipstick ni jangan buang ye kengkawan . simpan 6 and u will get 1 free lipstick yg biase tu apentah nama nye kalau beli MYR68.00 sebatang... peace !!!!




Friday, 7 October 2011

SABTU YANG MALAS

Dear all my blogger stuff,

Hari ini saya sangat keboringan, sebab minggu yang sudah2 asik busy ajer menghabiskan duit walaupun tak banyak sgt duit yang ade..xsempat nak masuk blog yang kesunyian ini..rasenye..sy sowang je yg bace blog ni..hahahaha..nevermind...hehehehe..so ari ni sbb dok umah jer so ..juz nak share resepi udang goreng tepung sbb semalam sy dapat udang sepit biru..best sgt ...lepas goreng sy upload pic and resepi ek...k daaa

Saturday, 25 June 2011

DOILY PAPER

dengan perasaan xsbr nye trus pergi ke 2ply tghari td utk membeli kertas doily colourful, tapi malangnyer penjual tu ckp xde tapi yang paling tak boleh menerima kenyataan dia ckp *xpenah langsung jual doily berwarna* tu yg rase ade sedikit kemuskyilan atau bahasa kasarnye mcm ade penipuan dekat jurujual itu .. tapi xpela sy beli jela kertas berwarna putih .. hmm.. bak kata perpatah jangan cepat berputus asa ... eehehe ..

Friday, 24 June 2011

KEK COKELAT BERBENTUK LOVE ~

saper suke makan kek cokelat angkat hidung ....
saya cume nak promote kek cokelat ni.. kalau saper2 berminat boleh la meng EMAIL saya butiran ,
minimum order hanya 30 biji dan tak de had maksimum , tapi kalau nak order banyak kene inform awal lah..
murah sangat dan berbaloi dan yang paling pengting gebu .. kalau makan trus hilang dalam mulut ..

sabtu is saturday

hmmm..hari ni cuba untuk menghabiskan duit utk pergi membeli doily paper, sanggup tu pegi klang...padahal xsuke sgt gi klang ssb situ slalunye sesak.. + ape bezanye pulak dengan office ku kat bangsar south rase hari2 sesak jugak kot...hahahaha..rase berkobar2 nak buat beg DIY ni.. lepas ni mahu membeli mesin pencetak utk decorate sendiri kad dan paper beg ni..kene survey dulu la..kalau tak membazir jdnya... my mom da sound da, bilik kamu ni dah macam kedai stationery penuh barangan .. lgpun sy mmmg jenis ^hangat-hangat taik ayam jerk^ dengan erti kate lain yo yo ohhh jerk.. hahahahahaa ...

Wednesday, 22 June 2011

mencari sesuatu yang baru ...

setelah lama tak mengupdate blog tetibe teringat camana nak save budget kawin..search punya search
ternampak idea creative berkonsepkan diy ..rase cm nak try ... so maybe minggu nak ke http://www.2ply.my/ utk membeli doily paper , ade yang ternampak kate kat sini murah...nanti dah beli sy update..dan tak lupe jugak nak beli brown paper..rase nye kat selayang banyak kot..biase la situ kan area pemborong..kat rumah pon ade sebungkus saje nak bawak gi opis senang tak payah pkai tapeware..

Wednesday, 1 June 2011

pulanglah by awi rafael`s

Bukalah mata dan lihat di hadapanmu
Aku berdiri dekat tapi kau tak nampak
Hodohkah aku ‘tuk sering kau campak saja
Apanya yang dia ada yang aku tak ada

Verse
Mungkinkah aku yang tidak sekaya
Mungkinkah aku yang tidak bergaya
Haruskah aku pun tetap menantikan mu
Berikan jawapan

Chorus
Pulanglah sebelum ku runaway
Aku menanti kamu everyday
Aku menunggu dari
Monday Tuesday Wednesday Thursday
Aku tak ingin tak perlu
Aku dah bingung

Ulang Chorus
Aku berjalan di kota Kuala Lumpur
Semuanya nampak berbeza tapi ku sama

Ulang Verse
Ulang Chorus 2X

Ulang Verse

today is wednesday

seperti rabu , rabu yang sebelum ni .. pergi keje lepas tu balik sibuk men game facebook especially game pet society tapi dulu lagi addicted rase nye ..


Tuesday, 31 May 2011

offically born

Dear all,

Selamat datang to my blog ..  offically born today 1st june 2011